2015-09-08-svd-sushmitapreetha_amirulrajiv03

Kärleken räcker för fler än kärnfamiljen

Artikel publicerad i Svenska Dagbladet
8 sept 2015
Av Sushmita Preetha

Dhaka. Bedom Warsi och hans familj delar sitt hus med tre av Bedoms syskon med familjer. I huset bor även deras 80-årige far, som är en lärd man inom en andlig inriktning av islam som kallas sufi.
”När du växer upp så här lär du dig att älska den utökade delen av familjen lika mycket som din kärnfamilj. Vem som är ens bror och kusin spelar egentligen ingen roll.”
”Numera förstår folk inte längre själva idén med storfamiljer. Samhället förändras och uppfattningar om familjeband och värderingar också. Men eftersom jag vuxit upp i en storfamilj har jag aldrig känt till något annat sätt att vara eller att älska”, säger Bedom Warsi.

Hela familjen tillhör sufitraditionen. Bedom var den enda av syskonen som var intresserad över att ta över som andlig ledare efter fadern och har liksom  honom lärjungar över hela landet. Grundbulten i deras tro är att det kollektiva alltid bör stå över det individuella, och utöver de 17 familjemedlemmarna i Bedom Warsis hus bor även ett stort antal lärjungar hos familjen. Några av lärjungarna har bott där i över tio år.

Artikel publicerad i Svenska Dagbladet 8/9-15. Läs hela artikeln här: http://www.svd.se/att-vara-familj-ar-att-finnas-for-varandra/om/familjeliv-i-varlden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *